Det sidste farvel skal være et smukt minde

Få tryg vejledning i den svære tid

.

Det sidste farvel skal være et smukt minde. Når du og familien har mistet en der står jer nær, er det en livskrise. Du vil helt naturligt have en masse spørgsmål. Og dem kan din lokale Bedemand svare på. De er her for at hjælpe dig, og hjælper dig hele vejen.

borgerlig begravelse

Hos Den Fri Bedemand får du erfaren og professionel hjælp, hvad enten du vælger en begravelse eller bisættelse.

Familiens ønsker er vigtigst når begravelsen eller bisættelsen skal tilrettelægges. Bedemandens opgave er at gøre dig i stand til at træffe de valg, der opfylder dine ønsker og behov bedst muligt.

Borgerlig Bisættelse

Den Fri bedemand hjælper også ved borgerlig bisættelse eller begravelse. Den borgerlige højtidelighed kan afholdes enten når afdøde ikke var medlem af folkekirken, eller måske ikke ønskede en præst ved højtideligheden.

Oftest sørger bedemanden for at kapellet bliver reserveret og at alle de tiltag familien ønsker, bliver udført ved en borgerlig begravelse. Bedemanden sørger for aftaler med sanger, musik eller taler. Er der ingen fra familien, som ønsker at tale ved højtideligheden, kan Den Fri Bedemand også gøre dette. Det er naturligvis efter en samtale med familien om, hvad der skal tales om.

Hvis I vælger en borgerlig bisættelse eller begravelse, kan I selv beslutte om der skal synges salmer eller andre sange. I har også mulighed for at medbringe levende musik, eller anden form for musik. I styrer altså helt og aldeles, hvordan højtideligheden skal foregå.

Borgerlig bisættelse ? også for anden tro

Hvis afdøde var af en anden trosretning, eller slet ikke havde nogen tro, er det også en borgerlig højtidelighed man vælger. Det er altså muligt at bruge den danske folkekirke, selv om man ikke har været medlem og betalt kirkeskat. Grunden til det er, at sognepræsten er begravelsesmyndighed i Danmark. Alle dødsfald skal derfor registreres i kirken.

Priser ? hvad koster en begravelse?

Det er ikke rart at skulle tage stilling til økonomi i forbindelse med et dødsfald, men bedemandens opgave er at hjælpe dig til den løsning du helst vil have.
Alle begravelser er personlige, så derfor er prisen som regel også forskellig.

Den Fri Bedemand har derfor lagt 3 eksempler frem, så du kan se hvad en begravelse kunne koste, men for at få det rigtige beløb, er du nødt til at tale med bedemanden.

About the author