Er der hul midt i spanden?

Minimere CO2 med mere plast

Plastic er et meget stort samtaleemne i tiden, ikke mindst på grund af det store fokus på klimaet verden over.

Det østriske forskningsinstitut Denkstatt har gennemfært et studie af, hvordan plast påvirker vores klima. Studiet viser, at med lav vægt og nem formbarhed, sparer plast faktisk verden for millioner af ton CO2.

Vi skal altså bruge mere olie til plast og bruge mere plastemballage, hvis vi gerne vil minimere CO2 udslippet og gøre en forskel for klimaet. I dag sparer plast verden for, hvad der svarer til 120 millioner CO2.

Plastic – en del af vores fortid, nutid og fremtid

Det er svært at forestille sig en verden uden plastic. Vi klæder os i plast, sover på plast, opbevarer og tilbereder vores mad i plast. Vi omgiver os med plastic i boligen, transporterer os i plast, lader os underholde og får hjælp af plastic, når vi bliver syge.

Plastic Fantastic

1950’erne og 1960’erne er guldalderen i den tidlige danske plastindustri. Der ekspermenteres, støbes og presses over hele landet, og verden ligger åben for alle med en god ide og en masse energi. Mange af nutidens store plastvirksomheder ser dagens lys i denne periode. Årene fra 1970 og frem til i dag kan sammenfattes i et enkelt ord: Vækst.

Hedder det plast, plastik eller plastic?

Både plast, plastik og plastic er godkendte stavemåder for det samme materiale. De forskellige ord bruges dog ofte lidt forskelligt. Selvom ingen af ordene er forkerte, er plast den fagligt korrekte betegnelse.

Plast til mange formål

De fleste af os bruger plast dagligt. Plastbøtter til opbevaring og madkasser, plastspande til eksempelvis vores affaldsspande, plastkar og plastkasser til alverdens ting og opbevaring. Så ja, plastic er en del af vores fortid, nutid og fremtid.

About the author